Föld ünnepe: Éjszakai erdőfürdőzés tűzszertartással

Valkó Zsuzsi vezetésével Budapesten, a Népszigeten

A PROGRAM A FÖLD NAPJA ERDŐFÜRDŐ FESZTIVÁL RÉSZE

| Helyszín: Budapest, Népsziget

| Időpont: 2022. április 22. (péntek) 19:00-22:00

| Részvételi díj: 8.000,- Ft / fő, 12.000,- Ft/páros jegy (a fesztivál bérletes résztvevői számára ingyenes)

| Bónusz: Bérlet vásárlása esetén fél éves előfizetést kapsz ajándékba, amely 24-35 gyakorlatot jelent. Így valóban fenntarthatóan építheted be a természetterápiát a mindennapjaidba a heti erdőfürdő meghívásokkal!

A sötét varázslatossá teszi a tájat. A legkisebb séta is igazi kalanddá válik! Most itt a lehetőség, hogy benevezz egy izgalmas kalandra.Világosban találkozunk hogy legyen egy egyenletesség és megengedés abban, ahogy lemegy a nap és hozzászoksz a sötétséghez. Akár 30-60 percet is igénybe vehet, amíg a szemed hozzászokik a sötéthez. lyenkor megelevenedik az erdő és a saját érzékszerveid is. Sokkal jobban figyelsz kifele és befelé is. Minden idegen, minden más.

Amikor a szürkület sötétbe hajlik, az mindig hoz valamit magával. Leginkább a félelmeink vagy az intimitás megélése miatt. Mindennek mélysége lesz, az emberek jobban megnyílnak egymásnak.

Erdőben és sötétben lenni talán kényelmetlen és félelmetes számodra, a komfortzónából való kilépést jelent. A
félelem, idegesség teljesen elfogadható érzés, normális az adott helyzetben. Én pont azért leszek veled, hogy átvigyelek
ezen és abban támogassalak, hogy megismerd az éjszakai erdőt. Annak valódi arcát.

Természetes úton

Stresszoldó hatás

Egy legalább kétórás erdőfürdő-séta során a stresszhormonok szintje, a vérnyomás és a gondolatok mennyisége, a rágódás is csökken

Immunerősítő hatás

Egy kiadós erdőfürdőzés hatására tartósan megnövekedhet a kórokozók és a ráksejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek száma a szervezetben.

Gyógyulás a léleknek

Az erdőfürdőzés jól alkalmazható a városi, túlterhelt, rohanó életmódunkból fakadó lelki problémák kiegészítő terápiáa kezelésében. Ilyenek például a kiégés, a depresszió, a szociális izoláció és a szorongásos betegségek. 

Közösségi és spirituális élmény

A csoportos erdőfürdőzés, és maga az erdőfürdő is, megerősíti a valahová tartozás élményét, és segít átélnünk, hogy valami nagyobb részei lehetünk, felismerhetjük általa helyünket az élet hálózatában.

"Különbséget tapasztalok a séta előtti állapotomhoz képest: lelkesültséget, derűt, lendületes jókedvet, ítélkezésmentes, szemlélődő létezést. A minden rendben van, a mindenre van/lesz időm, a rendnek megfelelően tudok működni, nem kell halogatni és nem kell siettetni, csak felfeküdni a a jelen pillanatra. Boldog voltam és ez a nyugalmas boldogság tényleg nagyon sokáig kitartott a tanévkezdésben is. Köszönöm!"

– Henrietta

 

Kapcsolódnál?

 

 

 

Ha üzennél...

E-mail címünk:
info@erdofurdo.org

 

 

Ha követnél bennünket...

 

 

Szakembereink

Itt találod a képzett magyar erdőfürdő-vezetők elérhetőségeit.