Erdőfürdő gyakorlatok a mindennapokban 

Valkó Zsuzsi online előadása

A PROGRAM A FÖLD NAPJA ERDŐFÜRDŐ FESZTIVÁL RÉSZE

| Helyszín: Online esemény

| Időpont: 2022. április 19. (kedd) 9:00-10:00

| Részvételi díj: nyilvános ingyenes

Mostantól nem csak személyesen, vezetett alkalmakon lehet gyakorolni ezt a klinikailag igazolt, bizonyítottan hatékony mentálhigiénés módszert, hanem egyénileg, a lakóhelyeden, egyedül vagy a szeretteiddel, mégis költséghatékonyan.
Heti 20-30 perc rendszeres gyakorlással erőfeszítés nélkül élvezheted az erdőfürdőzés legfontosabb előnyeit, nyugtató, feszültségoldó hatását, hogy a közérzeted jelentősen javuljon.
Mostantól valóban fenntarthatóan építheted be a természetterápiás gyakorlatokat a mindennapjaidba a heti erdőfürdő meghívásokkal! Hogy hogyan? Az előadáson minden kérdésre választ kapsz!

Természetes úton

Stresszoldó hatás

Egy legalább kétórás erdőfürdő-séta során a stresszhormonok szintje, a vérnyomás és a gondolatok mennyisége, a rágódás is csökken

Immunerősítő hatás

Egy kiadós erdőfürdőzés hatására tartósan megnövekedhet a kórokozók és a ráksejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek száma a szervezetben.

Gyógyulás a léleknek

Az erdőfürdőzés jól alkalmazható a városi, túlterhelt, rohanó életmódunkból fakadó lelki problémák kiegészítő terápiáa kezelésében. Ilyenek például a kiégés, a depresszió, a szociális izoláció és a szorongásos betegségek. 

Közösségi és spirituális élmény

A csoportos erdőfürdőzés, és maga az erdőfürdő is, megerősíti a valahová tartozás élményét, és segít átélnünk, hogy valami nagyobb részei lehetünk, felismerhetjük általa helyünket az élet hálózatában.

"Különbséget tapasztalok a séta előtti állapotomhoz képest: lelkesültséget, derűt, lendületes jókedvet, ítélkezésmentes, szemlélődő létezést. A minden rendben van, a mindenre van/lesz időm, a rendnek megfelelően tudok működni, nem kell halogatni és nem kell siettetni, csak felfeküdni a a jelen pillanatra. Boldog voltam és ez a nyugalmas boldogság tényleg nagyon sokáig kitartott a tanévkezdésben is. Köszönöm!"

– Henrietta

 

Kapcsolódnál?

 

 

 

Ha üzennél...

E-mail címünk:
info@erdofurdo.org

 

 

Ha követnél bennünket...

 

 

Szakembereink

Itt találod a képzett magyar erdőfürdő-vezetők elérhetőségeit.