Városi dzsungel – erdőfürdő a sashalmi kiserdőben

Hajdú Lóránd képzés alatt lévő, gyakornok erdőfürdő-vezető vezetésével

A PROGRAM A FÖLD NAPJA ERDŐFÜRDŐ FESZTIVÁL RÉSZE

 | Helyszín: Budapest

 | Időpont: 2022. április 24. (vasárnap) 8:30-11:00-ig

| Részvételi díj: adományos, ajánlott adomány 2.000,- Ft/fő (a fesztivál bérletes résztvevői számára ingyenes)

Egy aprócska kis erdőbe hívlak, ami egy pici sziget a városban, és ahol fellélegezhettem az utóbbi pár évben a kutyáimmal. Elképzelhetjük együtt, hogy milyen lehetett, amikor az erdőt határoló Budapesti út még valóban csak mutatta az utat a nagyváros felé. Megérezhetjük, hogy vagyunk egy friss tavaszi reggelen a város és az erdő találkozásában.

A másfél- kétórás erdőfürdőt követően lehetőség lesz szabadon eltölteni egy kis időt még közösen. A programot szervezi Hajdu Loránd, jelenleg képződő erdőfürdővezető gyakornok.

 

Természetes úton

Stresszoldó hatás

Egy legalább kétórás erdőfürdő-séta során a stresszhormonok szintje, a vérnyomás és a gondolatok mennyisége, a rágódás is csökken

Immunerősítő hatás

Egy kiadós erdőfürdőzés hatására tartósan megnövekedhet a kórokozók és a ráksejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek száma a szervezetben.

Gyógyulás a léleknek

Az erdőfürdőzés jól alkalmazható a városi, túlterhelt, rohanó életmódunkból fakadó lelki problémák kiegészítő terápiáa kezelésében. Ilyenek például a kiégés, a depresszió, a szociális izoláció és a szorongásos betegségek. 

Közösségi és spirituális élmény

A csoportos erdőfürdőzés, és maga az erdőfürdő is, megerősíti a valahová tartozás élményét, és segít átélnünk, hogy valami nagyobb részei lehetünk, felismerhetjük általa helyünket az élet hálózatában.

"Különbséget tapasztalok a séta előtti állapotomhoz képest: lelkesültséget, derűt, lendületes jókedvet, ítélkezésmentes, szemlélődő létezést. A minden rendben van, a mindenre van/lesz időm, a rendnek megfelelően tudok működni, nem kell halogatni és nem kell siettetni, csak felfeküdni a a jelen pillanatra. Boldog voltam és ez a nyugalmas boldogság tényleg nagyon sokáig kitartott a tanévkezdésben is. Köszönöm!"

– Henrietta

 

Kapcsolódnál?

 

 

 

Ha üzennél...

E-mail címünk:
info@erdofurdo.org

 

 

Ha követnél bennünket...

 

 

Szakembereink

Itt találod a képzett magyar erdőfürdő-vezetők elérhetőségeit.