Támogatási lehetőségek

…azoknak, akik számára fontosak a céljaink és a tevékenységük…

Kik vagyunk?

Magyarországon 2019 óta vannak nemzetközi képesítést szerzett erdőfürdő-vezetők. 2021 januárjában létrejött szakmai összefogásuk eredményeképpen megalakult a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság (MEET), amelynek célja a minőségi, tudományosan megalapozott módszertan szerint vezetett erdőfürdőzés meghonosítása, a minőségbiztosítás és a hiteles kommunikáció.

Legfontosabb célunk azonban annak tudatosítása, hogy az ember a természet elidegeníthetetlen része. Mindannyiunk számára nélkülözhetetlen, hogy őrizzük és építsük ezt a kapcsolatot.

Napjainkban valamennyi, az elismert nemzetközi intézeteknél képzett magyar erdőfürdő-vezető tagja a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaságnak (MEET), és munkájával, szakértelmével támogatja annak céljait.

Természetes úton vezetünk egy jobb élet felé

Tegyél a kapcsolatért!

Társaságunk céljait ebben a fázisban azzal támogathatod leginkább, ha magad is csatlakozol egy erdőfürdő-sétához, rendszeresen kapcsolódsz a természethez, ezzel is segítve önmagadat és a körülötted élőket egy jobb, együttérzőbb élet megteremtésében.

További lehetőségek:

Küldetésünk

Célunk
 • Elősegíteni a Magyarországon élő és tartózkodó emberek természethez fűződő kapcsolatának elmélyítését.
 • Tudatosítani, hogy az ember, mint egyén a természet része, attól nem különálló, annak sem alatta, sem fölötte nem áll.
 • Támogatni, hogy az egyén megtapasztalhassa és megélhesse saját ökológiai énjét és önmaga egységét a világgal.
 • Megismertetni és népszerűsíteni Felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az egyén és a természet között kialakítható egy szeretettel és tisztelettel teljes, együttérző partneri kapcsolat. Ezáltal az egyén más létezők felé fordulva annak tudatában választhatja meg a cselekedeteit, hogy amivel szemben áll, az maga is élő és érez.
 • A fentiek által javítani az életminőséget az egyén és a természetvilág szintjén, segítve egy egészséges élettér, az ember és környezete közötti fenntartható, dinamikus egyensúly visszaállítását.
 • Célunk továbbá a Magyarországon élők és tartózkodók általános jólétének növelése, egészségének megőrzése és egészségi állapotának javítása az erdőfürdő (shinrin yoku) és az erdőterápia eszköztárának használatán keresztül, valamint az egymással és a természetes környezetükkel való kapcsolatuk gyógyítása.
A célok elérése érdekében a MEET
 • Erdőfürdő, erdőterápia és egyéb, természettel összekapcsoló programokat szervezünk és vezetünk szervezetek és magánemberek számára.
 • Törekszünk az erdőfürdő és erdőterápia megismertetésére, elismertetésére és népszerűsítésére a köztudatban és az egészségügyi ellátórendszerben egységes kommunikációval
 • Magas minőségi kritériumok szerint oktatott és jól informált erdőfürdő és erdőterápia vezetőket képzünk, munkájukat és továbbképzésüket hosszú távon is támogatjuk és felügyeljük.
 • Magas etikai elvárásokat támasztunk a szervezethez tartozó vagy azzal szerződéses viszonyban lévő partnereinkkel szemben.
 • Folyamatos kapcsolatot ápolunk más országok szakembereivel és szervezeteivel, hogy mindig naprakész információval rendelkezzünk a szakmai és a szakmához kapcsolódó valamennyi témában.

 

Kapcsolódnál?

 

 

 

Ha üzennél...

E-mail címünk:
info@erdofurdo.org

 

 

Ha követnél bennünket...

 

 

Szakembereink

Itt találod a képzett magyar erdőfürdő-vezetők elérhetőségeit.