Partneri megállapodás született

A mátrai 4 Évszak hegyihotel jóvoltából immár a wellness turizmusban is elindult hódító útjára az erdőfürdő-mozgalom

Az erdőfürdő-mozgalom hazánkban még meglehetősen fiatal, gyermekcipőben jár, ezért a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság életében különlegesnek számít, hogy a mátrai 4 Évszak Hegyihotelt elsőként üdvözölhetjük együttmöködő partnereink között. A csodálatos erdei környezetben található wellness hotel szolgáltatásai között 2021 nyarán jelent meg az erdőfürdőzés, amelyre a szálló vendégeinek csoportosan is elhetőséget biztosítanak a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság munkatársai.

N

Csodálatos erdei környezet

N

Wellness szolgáltatások

N

Gyógyító magashegyi, erdei levegő

N

Stresszoldó, regeneráló erdőfürdő gyakorlatok

Természetes úton

Stresszoldó hatás

Egy legalább kétórás erdőfürdő-séta során a stresszhormonok szintje, a vérnyomás és a gondolatok mennyisége, a rágódás is csökken

Immunerősítő hatás

Egy kiadós erdőfürdőzés hatására tartósan megnövekedhet a kórokozók és a ráksejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek száma a szervezetben.

Gyógyulás a léleknek

Az erdőfürdőzés jól alkalmazható a városi, túlterhelt, rohanó életmódunkból fakadó lelki problémák kiegészítő terápiáa kezelésében. Ilyenek például a kiégés, a depresszió, a szociális izoláció és a szorongásos betegségek. 

Közösségi és spirituális élmény

A csoportos erdőfürdőzés, és maga az erdőfürdő is, megerősíti a valahová tartozás élményét, és segít átélnünk, hogy valami nagyobb részei lehetünk, felismerhetjük általa helyünket az élet hálózatában.

"Különbséget tapasztalok a séta előtti állapotomhoz képest: lelkesültséget, derűt, lendületes jókedvet, ítélkezésmentes, szemlélődő létezést. A minden rendben van, a mindenre van/lesz időm, a rendnek megfelelően tudok működni, nem kell halogatni és nem kell siettetni, csak felfeküdni a a jelen pillanatra. Boldog voltam és ez a nyugalmas boldogság tényleg nagyon sokáig kitartott a tanévkezdésben is. Köszönöm!"

– Henrietta

 

Kapcsolódnál?

 

 

 

Ha üzennél...

E-mail címünk:
info@erdofurdo.org

 

 

Ha követnél bennünket...

 

 

Szakembereink

Itt találod a képzett magyar erdőfürdő-vezetők elérhetőségeit.